X
تبلیغات
وبلاگ تخصصی امور دام و دامپروری - درجه بندی تخم مرغ
وبلاگ تخصصی امور دام و دامپروری
بیایید تا با هم قدمی در بهبود و پیشرفت صنعت دامپروری کشورمان برداریم .... با آرزوی موفقیت
Home Email Archive Designer

 

درجه بندی تخم مرغ   -    دكتر ياسر دژكام

پیشرفتهای تکنولوژیک در دهه گذشته تأسیسات درجه بندی تخم مرغ را به کارخانجات غذا تبدیل کرده است. در دهه منتهی به 1996 هدف عمده دستگاههای درجه بندی تخم مرغ دستیابی به انعطاف بیشتر ممکن بود. بتدریج تخم مرغ به جای اینکه یک کالای مزیت دار باشد به محصولی تخصصی تبدیل می شد. تعدد انواع بسته بندی بطور فاحشی رو به فزونی گذاشت. از آنجائیکه روش های تولید مورد توجه بودند مراکز بسته بندی ابتدا به عنوان جزئی از بخش کشاورزی محسوب می شدند که توجهی به اهمیت بهداشت در محیط تولید نمی شد. از حدود سال 1996 تکنولوژی بررسی اتوماتیک تولید تخم مرغ ها از نظر شکستگی، آلودگی و وجود خون در دسترس تولید کنندگان قرار گرفت. این رویداد دو تأثیر عمده داشت؛ اولا افزایش سرعت دستگاههای جدید به این معنی بود که بررسی تخم مرغ كه توسط پرسنل نمی توانست انجام شود توسط ماشین انجام شده و منجربه تولید مستمر محصول نهایی با کیفیت بالا شد. دوم؛ این تکنولوژی ایستگاههای بسته بندی را قادر ساخت که قفسه های تخم مرغ ها را مورد ارزیابی قرار دهد در حالیکه این کار با تجهیزات قدیمی تر قابل انجام نبود. قیمت تخم مرغ در آن زمان با قیمت سایر محصولات همپا نبود، بنابراین تنها شانس ایستگاههای بسته بندی تخم مرغ برای ادامه فعالیت، سرمایه گذاری در ماشین آلاتی بود که منجربه صرفه جویی در نیروی کار می شوند. این روند آغاز تمرکز گسترده ایستگاههای بسته بندی را اعلام کرد. در عین حال چندین دستور العمل سلامت غذایی مثل آلودگی به دیوکسین و سالمونلا، نیاز به تکنولوژی سلامت غذایی پیشرفته تر و قابل کنترل تری را متذکر شد. تعدادی از تولید کنندگان تجهیزات برنامه های سلامت غذایی را در همین حول و حوش ارائه کردند.

هم اکنون در سال 2005 تعداد مراکز بسته بندی در اروپای غربی به 25% در مقایسه با تعداد مراکز فعال در 10 سال گذشته کاهش یافته است. تکنولوژی که مراکز بسته بندی امروزه به آن نیاز دارند پیچیده تر است و به همین دلیل، این مراکز هم اکنون کارخانجات غذا محسوب می شوند. روش های سلامت غذا و کنترل کیفی برای مراکز بسته بندی به عنوان مسائل تبلیغاتی مطرح می شوند. اگر چه نسل جدید سیستم های ارزیابی شانس پیشرفتهای چشم گیر را در فرآوری تخم مرغ و کیفیت در جه بندی کننده های عرضه شده ایجاد می کرد، اصول این کار به مدت چندین دهه تغییر چشمگیری نکرده بود. برای مثال، روش معمول مورد قبول جهت ارزیابی شکستگی هنوز بر اساس تستهای وابسته به شنوایی است. تنها یک فرد می تواند تفاوت بین اندازه گیری مقابل سالم یا شکستگی را بشنود، سیستم های کامپیوتری پیشرفته می تواند حتی شکستگی های مویی ریز در پوست تخم مرغ را ارزیابی کند. تولید کنندگان پیشرو بهر حال روشهای متفاوتی جهت تکمیل این تکنولوژی اختراع کردند.

برای مثال، طرحهای Moba تجهیزات حساسی تحت جریان تخم مرغ ها برای به حداقل رساندن خطر تداخل بین انتخاب کننده ها و خواننده ها ندارد. تکنولوژی نه تنها برای شناسایی تخم مرغ های شکسته وجود دارد بلکه سیستم های دیداری برای ثبت تخم مرغ های کثیف و شکسته و لکه های خونی وجود دارند و همچنین سیستم هایی نیز در دسترس هستند که در بالا یا در کنار سیستم کنترل تخم مرغ قرار گرفته و آنها را وزن می کنند. پیشرفتهای جدید در تکنولوژی تمیز و ضد عفونی کردن در زنجیره تولید مثل ضد عفونی با UV فرصت رعایت بالاترین استانداردهای بهداشتی و کمترین امکان آلودگی متقاطع را ایجاد می کند.

 

Ref: Buisman, p. poultry international, Vol 44. No3. March 2005.

 

 

لينك مطلب | نوشته شده در 85/08/23 ساعت 10:55 توسط .... سهراب محمدی .... |


Home | Archive | Email